Fontos határidők a jogosítvány megszerzésében

BD Autósiskola Pécs

Amennyiben úgy döntöttél, hogy megszerzed a vezetői engedélyed, nem árt tisztában lenned néhány fontos határidővel. Beiratkozás előtt hasznodra lehet ez a cikk abban, hogy mikor mit kell tenned, és beszerezned.

Első lépésként be kell iratkoznod egy autósiskolába KRESZ tanfolyamra. Jelenléti (tantermi) vagy online tanfolyam közül választhatsz. Előző cikkünkben összefoglaltuk az online és a tantermi tanfolyam közötti különbségeket, amelyet itt olvashatsz.
A tantermi oktatásra való beiratkozáskor már tudni fogod, milyen időpontokban lesznek a foglalkozások – ezzel egyéb tennivalód nincs. Amennyiben az online tanfolyam mellett döntesz, több dologra is oda kell figyelned. A program kiadásától számított 90 napon belül el kell kezdened a tanfolyamot, különben elvész a hozzáférési lehetőséged és kezdheted elölről. A belépéstől számítva 180 nap és 75 óra áll rendelkezésedre, hogy elvégezd a tanfolyamot. Abban az esetben, ha ennyi idő alatt nem végzel a tananyaggal, az autósiskola tud pótórákat kiadni neked.

Miután végeztél az általad választott KRESZ-tanfolyammal, a beiratkozástól számított 9 hónapon belül meg kell történnie az első elméleti vizsgádnak (ha alaposan felkészültél, többre nem is lesz szükséged! :), és szintén a beiratkozás dátumától számítva 12 hónap áll rendelkezésedre, hogy sikeres KRESZ vizsgát tegyél,  ellenkező esetben az egész tanfolyamot újra kell kezdened.

Amikor sikeres elméleti vizsgát tettél, annak napjától a vezetési gyakorlat elvégzésére és a forgalmi vizsgára két év áll rendelkezésedre. Ez pontosan azt jelenti, hogy a KRESZ-vizsgádtól számított két éven belül sikeres forgalmi vizsgát kell tenned. (Jó tanács! A halogatás nem jó taktika! Sokan gondolkodnak így: „Úgyis van még 5 – 4 – 3 – 2 hónapom…” Tudnod kell, hogy a forgalmi vizsgák időpontjának rögzítése a vizsgaközpontnál átlagosan 2-3 héttel előre történik. Ha a vizsgád nem sikerül, és a két év lejáratának közelében vagy – könnyen megtörténhet, hogy az autósiskolád / oktatód nem tud már olyan időpontot kérni, amely beleférne a KRESZ-vizsgád érvényességi idejébe. Ha ez megtörténik, elölről kell kezdened mindent.)

Egyéb fontos dolgok:

Az orvosi alkalmassági igazolást a KRESZ-vizsgára való jelentkezésig kell bemutatni az autósiskolánál.

A „Közúti elsősegélynyújtás” vizsga letételének nincs határideje, de amíg nem vizsgázol le belőle, nem fogod megkapni a vezetői engedélyt.

KRESZ vizsga határidők, naptár

Oszd meg ismerőseiddel!

JELENTKEZZ E-LEARNING OKTATÁSRA ÉS KEZDJ AKÁR AZONNAL!


KÖVETKEZŐ TANFOLYAM

A KRESZ tanfolyamok kizárólag ONLINE E-learning képzéssel indulnak!

Blog – Hírek – Cikkek

Kövesd a blogomat, ahol rendszeresen beszámolok a friss hírekről, tanfolyamokról, akciókról.

2023-01-22T22:32:57+01:00
Go to Top