BD Autósiskola Pécs

“AM” – “A1”– „A2” – “és A – nagymotor” jogosítványok

Autósiskolánkban nagy hangsúlyt fektet a motoros képzésre, ezért nálunk a nagymotor jogosítvány mellett bármelyik kisebb kategóriában is szerezhetsz jogosítványt.
Ha szeretnéd elsajátítani a motorozás fortélyait és szeretnél megtanulni biztonságosan közlekedni két keréken – a BD autósiskolában a legjobb helyen jársz!

A motoros tanfolyamokra való jelentkezés feltétele: (kivéve AM moped jogosítvány) orvosi vizsgálat és alapfokú iskolai végzettség (8 általános iskola)megléte, amelyet az említett vagy magasabb iskolai végzettséget tanúsító okmánnyal kell igazolnod.
A gyakorlati oktatást a sikeres elméleti vizsgát követően kezdheted el, amelyek időpontját az oktatóddal fogod egyeztetni.

A motoros oktatás menete:

Tanpályás járműkezelési (rutin) gyakorlat

Járműkezelési (rutin) vizsga

Forgalmi vezetés

Forgalmi vizsga

blank

Gyakorlati vizsgára az bocsátható, aki:

– betöltötte a szükséges életkort;
– sikeres elméleti vizsgát tett;
– a kötelezően előírt vezetési óraszámokat és menettávolságot igazoltan teljesíttette;
– a vizsgára való jelentkezésig a vizsgadíjat befizette.

Milyen motoros kategóriák vannak, és mikor iratkozhatsz be a tanfolyamra?

blank

“AM“ (Moped) jogosítvány – 13,5 éves kortól:

legfeljebb 50 cm³ hengerűrtartalmú és maximum 4 kW (5,4 lóerő) teljesítményű motoros járművek (robogó, kismotor, kis méretű motoros jármű) vezetésére. Ez az egyetlen motoros kategória, ami alapfokú iskolai végzettség és orvosi alkalmassági vélemény nélkül is megszerezhető.

blank

“A1“ motoros jogosítvány – 15,5 éves kortól:

legfeljebb 125 cm³ hengerűrtartalmú és maximum 11kW teljesítményű motorkerékpár vezetésére jogosít.

blank

“A2“ motoros jogosítvány – 17,5 éves kortól:

olyan motorkerékpár vezetésére jogosít, melynek teljesítménye a 35 KW-ot, teljesítmény/tömeg aránya pedig a 0,2 KW/kg-ot nem haladja meg.

blank

“A“ kategóriás – korlátlan nagymotor jogosítvány 23,5 éves kortól:

bármilyen méretű motorkerékpárt. A nagymotor jogosítvány a megszerzéstől számított 2 éven belül kezdő vezetői engedélynek minősül, kivéve ha van már egy nemzetközi kategóriás jogosítványod (pl. B vagy nemzetközi kismotor jogosítvány). Amennyiben kezdő nagymotor jogosítványod van, utast két évig még nem szállíthatsz vele.

Miért válaszd a BD autósiskolát?

A BD autósiskolában a legjobb oktatók segítségével – a lehető leggyorsabban és bármilyen kategóriára – szerezhetsz jogosítványt! Minden kategóriában (nagymotor jogosítványhoz is) biztosítunk Neked motort a felkészülés és a vizsga során is, de igény esetén elhozhatod a sajátodat is.
Számunkra kiemelten fontos, hogy a nálunk sikeresen vizsgázó tanulók iskolánk értékeit megőrizve – biztonságosan és másokra odafigyelve vezessenek a jövőben az utakon.
Tanfolyamaink során tapasztalt oktatóink kiváló képzési színvonalat biztosítanak Neked, így magabiztos vezetési tudást adunk a kezedbe.
Nálunk választhatod az E-LEARNING elméleti KRESZ oktatást, amit a jelentkezési díj kifizetése után akár 10 percen belül el is kezdhetsz. Így rugalmasan – a saját időbeosztásod szerint bárhonnan – bármilyen okos eszközön (PC, laptop, tablet, okostelefon) – online tanulhatsz.
Emellett rendszeresen indítunk hagyományos csoportos, tantermi KRESZ oktatásokat is, amelyekre a pécsi, mohácsi és a bólyi jelentkezőket is szeretettel várjuk!
Rutinosabb – nagy motor jogosítvánnyal és kevesebb tapasztalattal rendelkező motorosoknak is ajánljuk figyelmébe motoros vezetéstechnikai tréningünket, hogy magabiztosabban tudd kezelni motorkerékpárodat.

KRESZ telefontól

Kiknek ajánlott a nagymotor jogosítvány?

A nagymotor jogosítványt kiemelten ajánljuk Neked, ha:

– szeretnél hosszabb utakra vagy túrákra indulni motorral. (a nagymotor jogosítvány nemzetközi kategória, ezért külföldön is vezethetsz vele),
– szeretnéd elkerülni, hogy órákat kelljen ülnöd a dugóban,
– szeretnél kényelmesebben, biztonságosabban és gyorsabban közlekedni, mint ahogy egy kisebb kategóriájú motorral tudnál,
– sokat utazol egyedül vagy párban a munkád vagy a hobbid miatt.

Mindemellett szeretnénk hangsúlyozni, hogy a nagymotor jogosítvány felelősségteljes hozzáállást és a motor vezetése megfelelő rutint is igényel, főleg akkor, ha rázósabb utakon és nagy sebességgel is közlekedsz vele.
Örömmel várjuk jelentkezésed, ha “AM“ – “A1“ – “A2“ vagy nagymotor jogosítványt szeretnél, és ha kérdésed van, keress minket bizalommal elérhetőségeinken!

A folyamatos online KRESZ oktatás mellett, rendszerese indítunk hagyományos csoportos, tantermi KRESZ oktatásokat is azok számára, akik inkább személyesen tanulnának!
A pécsi, mohácsi és a bólyi jelentkezőket is várjuk a beiratkozáson!

KÖVETKEZŐ TANTERMI TANFOLYAM !