A KRESZ vizsga menete

BD Autósiskola Pécs

Az előző cikkünkben összefoglaltuk, hogy melyek a jelenléti (tantermi), illetve az online képzés előnyi hátrányai. Ebben a cikkünkben szeretnénk abban segíteni, hogy a KRESZ vizsga előtt és a vizsgán milyen teendőid vannak.

A jogosítvány megszerzése során az első számonkérés a KRESZ vizsga lesz, azaz a Számitógépes Elméleti Vizsga. Ezen a vizsgán kell bemutatni a tanteremben vagy az online elméleti képzés során megszerzett tudásod. Első KRESZ vizsgára az autósiskola iskolavezetője fog lejelenteni, ehhez szüksége lesz a házi orvosotok által kitöltött alkalmassági véleményre és 4600 Ft vizsgadíjra.

Amit magaddal kell vinni a KRESZ vizsgára:

  • érvényes személyi igazolvány
  • ha van érvényes vezetői engedély
  • 8. általános iskolai bizonyítvány vagy annál magasabb iskolai végzettség. (kivéve azok a kategóriák, amelyek megszerzéséhez nem szükséges)

A vizsgára érdemes 10 perccel előbb érkezni, mert pontos kezdés van és késés esetén nem vehetsz részt rajta.

A vizsgabiztos kategóriánként, azon belül névsorrendben szólít be mindenkit egyesével, majd ellenőrzi a szükséges iratokat, ezután el lehet foglalni a helyedet a nevedre beállított számitógépnél. Miután leellenőrizted a személyes adataid a monitoron, vizsgabiztosi indítás után néhány próbakérdés következik, itt még hibázhatsz, ezek nem számítanak bele az eredménybe pusztán azt a célt szolgálják, hogy bemutassák miként működik a rendszer.

A próbakérdések után következik az éles vizsga. Itt 55 kérdésre kell válaszolnod, melyek 75 pontot érnek. Kérdésenként 1-1 perc áll rendelkezésedre. Ha olyan kérdéssel találkozol, melyre nem tudsz azonnal válaszolni a jobb felső sarokban lévő „tovább” gombbal el tudod léptetni a kérdést, majd a vizsga végén újra megpróbálhatsz rá válaszolni, de csak a megmaradt időkereted fog rendelkezésedre állni. Szöveges, képes és mozgóképes kérdéseket is tartalmaz a vizsga, nehézségtől függően 1–3 pontot érnek. Amint végeztél az utolsó kérdéssel a számitógép kiértékeli a válaszaid és azonnal megtudod sikerült vagy sem. Ezután alá kell írnod a vizsgabiztos jegyzőkönyvét és távozhatsz a teremből!

Ha sikeres vizsgát tettél fel kell keresned az iskolavezetőt és az általad választott vagy az ő általa ajánlott oktatóval egyeztethetsz a forgalmi vezetéssel kapcsolatban.

Ha nem sikerült a vizsga semmi probléma, nem kell csüggedni ott a helyszínen a pótvizsgadíj befizetése után tudsz új vizsgaidőpontot kérni.

A cikk végén had segítsünk neked néhány jó tanáccsal:

  • Indulás előtt nézd meg a Vizsgaközpont merre található
  • Nézd át, hogy minden irat nálad van-e
  • Vigyél magaddal 4600 Ft vizsgadíjat, ha nem sikerül tudj pótvizsgát kérni
  • Egész nyugodtan használd a „tovább” gombot
  • Egyeztess az iskolavezetővel vagy az oktatóval, hogy milyen gyakorlóprogramot használj a felkészüléshez! (Neten sokféle megtalálható, létezik olyan amelyikben rossz válaszok vannak feltüntetve)
  • Gyakorolj sokat, mert nagyon sokan azon buknak meg, hogy abban a nyugodt hitben vannak, ők mindent tudnak

Sikeres felkészülést kívánunk!

BD Autósiskola

KRESZ vizsga mente, hölgy autóban

Oszd meg ismerőseiddel!

JELENTKEZZ E-LEARNING OKTATÁSRA ÉS KEZDJ AKÁR AZONNAL!


KÖVETKEZŐ TANFOLYAM

A KRESZ tanfolyamok kizárólag ONLINE E-learning képzéssel indulnak!

Blog – Hírek – Cikkek

Kövesd a blogomat, ahol rendszeresen beszámolok a friss hírekről, tanfolyamokról, akciókról.

2022-11-02T15:59:32+01:00
Go to Top